Totale ontzorging

Door expertise van de zusterbedrijven binnen de Shanks Group te bundelen kunnen wij een compleet pakket aanbieden van inzamelen, transporteren, recyclen, verwerken en opslaan van al uw (gevaarlijke) afvalstoffen.

Efficiënte werkwijze

Iedere afvalstroom is anders en heeft dus zijn unieke behandeling nodig. We proberen altijd de meest efficiënte oplossing voor uw afval te vinden. Daarmee bedoelen we een economische, milieuvriendelijke, snelle en tevredenstellende oplossing.

De nadruk ligt op preventie, daarna op hergebruik, sortering, recycling of verbranding met terugwinning van energie. Alleen als laatste oplossing is storten een optie. De grote variëteit aan beschikbare verwerkingsprocessen binnen Shanks Total Care garandeert altijd een oplossing.

 

88% recycling

Vanzelfsprekend werken wij volgens de ‘Ladder van Lansink’. De focus ligt op preventie, daarna op hergebruik, sorteren, recyclen of verbranden. Pas als het niet anders kan, is storten een optie. En 88% van onze afvalstoffen weten wij te recyclen. Want als het om duurzaamheid gaat, hebben wij een naam hoog te houden.

Vinger aan de pols

Transparantie is belangrijk voor beide partijen. Daarom verzorgen wij op ieder gewenst moment een uitgebreide rapportage. Hoe staat het met de omzet? De afvalstoffen? Welke verbeterinitiatieven zijn er? Hoe verlopen de werkplekinspecties? Daarnaast hebben we, tussendoor regelmatig contact wanneer dat nodig is.

 

De juiste papieren

99,9% van het afval in de industrie valt binnen het gevaarlijke afval. Als bedrijf bent u tot het eind verantwoordelijk. Daarom is het goed te weten dat er professionals op uw terrein aan het werk zijn. De medewerkers van de verschillende Shanks bedrijven hebben altijd de juiste documenten bij zich voor de correcte uitvoering van de transporten van uw afvalstoffen. Zo verloopt alles veilig en volgens de wet.